Week-end dulce la Brebu

Aflat la cea de-a VIII – a ediție, Festivalul Dulceții de la Brebu a adunat și în weekend-ul ce a trecut sute de oameni pe platoul din fața Primariei. Manifestarea, una dintre cele mai îndrăgite de acest gen din Prahova, a fost organizată de Primărie și Consiliul Local.

Festivalul Dulceții – este un eveniment unic în țară, unde localnicii își etalează bogăția gastronomică, turistică și etnografică. Și în acest an, manifestarea a reunit zeci de producători individuali din Brebu și împrejurimi. Inventivitatea gospodinelor nu a avut limite: castraveți cu ananas, mere cu țelină, kiwi cu smochine, rubarbă, bujor, mahonia, acestea au fost doar câteva exemple din surprizele preparate după reţete originale şi oferite cu ospitalitate de gospodinele localităţii. Pe lângă dulcețuri, cei prezenți au putut găsi și siropuri, șerbeturi, miere și diverse produse apicole, dar și prăjituri de casă, absolut delicioase, realizate de gospodine pentru vizitatorii de la festival.

Festivalul Dulceții a fost deschis de primarul Adrian Ungureanu. La eveniment a participat domnul Bogdan Toader - președintele al Consiliului Județean Prahova, doamna Madalina Lupea – Prefectul județului, doamna deputat Rodica Paraschiv, primarul localității Berceni - doamna Cosmina Pandele, primarul localității Bucov - domnul Ion Savu, primarul localității Cornu - domnul Cornel Nanu, primarul localității Valea Doftanei - domnul Lucian Costea, precum și primarul localității Alunis - domnul Cristian Bigiu. Prin alocuțiunile Domniilor Sale, au elogiat evenimentul și au felicitat organizatorii.

Prima zi a Festivalului Dulceții s-a incheiat cu un spectacol oferit de Primăria Brebu prin dl. Primar Adrian Ungureanu și Consiliul Local, iar pe scenă au urcat soliștii Carmen Rădulescu și Marius Ciprian Pop, precum și trupa de muzică etno "Chihlimbar".

Fără grătare și manele, Festivalul Dulceții de la Brebu s-a încheiat duminică după-amiază, această manifestare fiind una dintre cele mai frumoase târguri din Prahova dar și unic în România.

 

             
Ultima modificare Luni, 27 August 2018 08:04