CENTENARUL UNIRII SĂRBĂTORIT LA BREBU SUB GENERICUL „IE, ROMÂNIE ” (2)

Joi, 18.10 2018 a avut loc o nouă activitate cultural-artistică dedicată CENTENARULUI MARII UNIRI, sub genericul „IE, ROMÂNIE !”

Desfășurată la CENTRUL CULTURAL BREBU, la inițiativa Domnului Primar, dr.ing.ADRIAN-GHEORGHE UNGUREANU evenimentul a fost organizat de dna LIVIA CODARCEA, bibliotecarul comunei. La eveniment au participat elevi și cadre didactice ai școlii din Brebu și Pietriceaua, sub îndrumarea dlui Director Codarcea Viorel și a dnei profesoare Ilie Irina.

Au participat de asemenea la eveniment și salariații Primăriei Brebu. Activitatea a trecut în revistă drumul parcurs în localitatea Brebu de IA ROMÂNEASCĂ de la începuturi și până în prezent. Ineditul a constat în faptul că toți participanții au fost îmbrăcați în costume naționale specifice zonei.

Mulți purtători de ii originale, autentice, cu vechimi cuprinse între 200 de ani și 50 de ani, au defilat pe scenă, în fața participanților la manifestare, spunând fiecare povestea iei pe care o purta.

A urmat apoi un moment folcloric susținut de dna Adriana Deaș, îmbrăcată într-un costum popular cu o vechime mai mare de 100 de ani.

În final, participanții au admirat exponatele unei expoziții cu obiecte autentice românești, expoziție organizata de dna Codarcea Livia. Expoziția prin inedit a prezentat un real interes.

 

             
Ultima modificare Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018 08:28