CENTENARUL UNIRII (5) - O lecție de istorie ținută cu sufletul

Asa avea sa fie lectia de istorie tinuta in Centrul Cultural din Brebu, de domnul profesor dr. Constantin Soare, directorul adjunct al Colegiului Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza. La eveniment au participat, elevi ai Colegiului Militar, condusi de Loctiitorul Comandantului Colegiului Militar, domnul Col. dr. ing. Anghel Buciu, loctiitorul Colegiului Militar.

Prezenți pentru prima data în Brebu, elevii Colegiului Militar au prezentat câteva exerciții militare care prin eleganță și precizie au încântat pe cei prezenți, personalul Primariei Brebu, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale “Matei Basarab”, elevii școlii gimnaziale, care entuziatmați de prezenta colegilor mai mari militari, s-au gândit la o viitoare cariera militară.

Activitatea a continuat în Centrul Cultural, unde lecția magistrală a domnului profesor de istorie Constantin Soare, dedicată Aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, a fost un îndemn pentru toți de a întări unitatea noastră, de a ne dărui întreaga ființă pentru ca împreună să ne străduim pentru unitatea nezdrucinată a acestui Neam încercat, pentru pace. Numai așa dovedim că inaintașii nostri au în noi oameni tari și dornici de a clădi o Românie puternică, mare si liberă.

“A acționa și a suferi cu curaj este virtutea unui roman” - TITUS LIVIUS

 

             
 
Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2018 07:08