CENTENARUL UNIRII (7) - Șezătoare în inima satului

Cine nu a auzit de inimoasa Maria Dilimoț din satul Pietriceaua al comunei Brebu. Ca multe alte brebence, a crezut și crede în traditia populară, a fost sufletul șezătorilor din zonă. A scris poezii și-a înființat în propria casă un mic muzeu al iei populare locale. Astăzi a dat curs invitației primarului Adrian Ungureanu, și a reînăscut pentru puțin timp șezătoarea de altadată. A facut-o în amintirea zilelor de demult, când radia de exuberanța alături de prietene și prieteni la șezătoarea satului. A facut-o și acum, în cinstea CENTENARULUI UNIRII. Și-a adus familia, sora, fiu, nora, nepoate, strănepoții, vecinii și o parte din copiii satului, să mai pună în scenă pentru a mia oară, șezătoarea cu jocurile și cântecele de odinioară din satul Pietriceaua. A fost pentru auditorul din sala Centrului Cultural Brebu, o lecție de istorie, o lecție de cultura și tradiție originală, traită cu sufletul și cu toată dragostea. 

Pentru păstrarea și promovarea traditiilor satului Pietriceaua din comuna Brebu, cu ocazia sarbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, primarul Adrian Ungureanu a acordat Diploma de Merit, participanțiilor la șezătoare: Dilimoț Maria, Dilimoț Eugenia, Dilimoț Gheorghe, Bălășescu Valerica, Goagă Olga, Goagă Tonel, Mocanu Elena, Mocanu Gheorghe. Cei mai tineri au primit premii dulci.  

Să ne trăiți la mulți ani, urmași ai portului popular, urmași ai tradițiilor de suflet, urmași ai satului Pietriceaua! Să fiți sănătoși și să rămâneți în istoria Brebului, așa cum vă știm de o viață, simpli, gospodari, curajoși, inimoși și iubitori! 

 

             
 
Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 18:31