100 DE ANI DE COOPERARE MILITARA INTRE POLONIA SI ROMANIA

Sunt 7 ani de cand a fost facuta prima vizita a delegatiei comunei Brebu in localitatea Jablonka din Polonia, ulterior la 18.07.2015 fiind semnat Intelegerea de cooperare dintre Comuna Brebu și comuna Jablonka din Polonia. În acest mod, au fost deschise portile catre un parteneriat trainic, care a dus la colaborari pe multiple planuri cu partenerii din Jablonka, fiind dezvoltate și aprofundate relatiile de prietenie, an de an prin sprijin reciproc, pentru schimburi și intalniri ale delegatiilor oficiale, tinerilor și ale grupurilor sociale.

Multumesc pe aceasta cale, domnului Ovidiu Dranga, la acea vreme Ambasador al României in Polonia, care a înlesnit parteneriatul, transmit multumiri domnului Antoni Karlak, primarul comunei Jablonka și colaboratorilor săi, pentru generozitatea și deosebita eleganta ce o are fata de comunitatea noastra in respectul acordat. Toate au facut ca relațiile dintre cele doua localitati sa se mențină si sa evolueze permanent.

In acest context am dorit și noi, locuitorii comunei Brebu, să comemoram 100 de ani de cooperare militara intre Polonia și Romania, nadajduind ca relatiile cu poporul polonez să se mențină trainice și solide.

Vă invităm în sala Centrului Cultural să vizitati expozitia ce ilustreaza acest eveniment.

Adresăm mulțumiri Domnului Atasat Militar al Ambasadei Poloniei in Romania Col. Jerzy JANKOWSKI și domnului director al Arhivelor Diplomatice, dr. Daniel Liciu, fara de care expozitia nu se putea desfasura.

Multumesc MApN si domnului comandant al Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" pentru sprijinul acordat.

Multumesc domnului deputat Mircea Rosca si dlui subprefect Alexandru Vane pentru participare, precum si tuturor domnilor primari prezenti la eveniment. Multumesc Domnului primar Marcel Snegur, partenerul nostru din comuna Parcova, Republica Moldova, pentru participare la eveniment. Multumesc tuturor invitatilor prezenti, sponsorilor si nu in ultimul rand personalului primariei care au dus greul acestei activitati reusite si au fost alaturi de mine.

PRIMAR, ADRIAN UNGUREANU

             

 
Ultima modificare Luni, 02 August 2021 08:21