Măsurile luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brebu

În aceste vremuri, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să oferim sprijinul necesar celor care au nevoie de ajutorul nostru pentru a trece cu bine de această perioadă!

Comitetul Local pentru Situații de Urgență, la propunerea primarului Adrian Ungureanu, în ședința din 31.03.2020, a luat următoarele măsuri:

- Primăria va aloca fonduri din bugetul local, pentru ajutorarea persoanelor în vârsta, care nu au venituri pentru a-și procura alimente și medicamente. Aprovizionarea acestora cu alimente si medicamente se face de către politiștii locali!

- Periodic, se vor dezinfecta principalele zone de acces ale cetățenilor localității din jurul cabinetelor medicale (dispensar), magazinelor alimentare, primărie, stații autobuz, etc.

- Primăria Brebu va pune la dispoziție persoanelor în vârstă, în limita stocului disponibil, gratuit, mască protecție respiratorie și la toate persoanele care solicita, câte un formular tipizat al "Declarației pe propria răspundere", care trebuie completat în situația în care este necesar să părăsească locuința pentru a se deplasa în localitate sau în afara localității, în condițiile prevăzute de Ordonanțele Militare!

- Concomitent, vom face tot posibilul să luăm măsurile necesare pentru reducerea riscului de apariție a unor cazuri de infecție cu COVID 19, la nivel local, sens în care vă rugăm să ne sprijiniți respectând măsurile de protecție!

Solicităm tuturor să ne fie semnalate orice aspecte de natură a implica autoritățile publice, astfel încât să preîntâmpinăm orice eveniment nedorit!

Persoanele în vârstă, care nu se pot aproviziona cu alimente și medicamente, din motive de sănătate și siguranță, pot apela la serviciile primăriei Brebu la următoarele numere de telefon, puse la dispoziție de primărie:

0735 333 708 și 0244 357 521