O zi de neuitat pentru copiii ucraineni la Brebu

Grija și mărinimia românilor și nu în ultimul rând a prahovenilor este cunoscută. Nu cu mult, în urma evenimentelor nedorite din Ucraina, la liceul Militar Dimitrie Cantemir din Breaza au fost aduși mai mulți elevi clasele aXa și aXIa din liceele militare ucrainene. În multele excursii organizate pentru aceștia pe timpul șederii la Breaza, sub comanda domnului comandant al Liceului Militar Dimitrie Cantemir, col. Neagu Aurel, astăzi și primăria Brebu a fost gazda vizitei acestor copiluti. Deși vizita a fost din scurt, totuși o parte din personalul primăriei, s-a mobilizat, astfel încât delegația ucraineană să se simtă excelent.

Cu toate că dimineață a nins și cerul a fost încărcat de nori grei, la venirea copiilor ucraineni, norii s-au degajat și soarele a apărut dintr-o dată, punând stăpânire pe sufletele lor gingașe. După o vizită în centrul cultural al primăriei unde li s-au prezentat date legate de istoricul localității și tradiții, a urmat o excursie prin parcul primăriei, urmat de o vizită la Muzeul Casă Domnească. Și pentru că micuților li s-a făcut foame și fiind ora de prânz, toată delegația a fost invitată la masă în centrul cultural. Gospodinele din primărie s-au întrecut pe sine. Mâncarea simplă, tradițională, cu produse naturale preparată de dânsele cu suflet și dragoste, i-au încântat pe musafiri. Bătaia mare a fost pe prăjiturile de casă făcute cu drag pentru ei. La sfârșitul vizitei, doamnelor și domnișoarelor li s-au oferit flori din partea primăriei. Prin cuvintele și atitudinea celor din delegația ucraineană, vizita a fost o reușită și memorabilă. Îi așteptăm cu drag oricând la Brebu, dar cu totul și cu totul în alte condiții.

Mulțumesc celor din primărie implicați ca de obicei în susținerea acestui eveniment de suflet, mulțumesc firmelor din Brebu care au ajutat la desfășurarea evenimentului. Mulțumesc nu în ultimul rând, consatencei noastre ucrainene, care a fost deosebită, în schimbul de amabilități cu delegația ucraineană.

PRIMAR,
Adrian Ungureanu

     

 

Ultima modificare Marți, 08 Martie 2022 19:14