GALERIA COLECȚIILOR ETNOGRAFICE - BREBU 2023

     Inaugurarea noului lăcaș cultural la 1 iulie, a fost celebrată cu importanța cuvenită.
     După lungi ezitări am reușit și materializat cea mai avangardistă galerie de artă etnografică din țară, din mediul rural, directorul Centrului Cultural Brebu, Iraida Florea fiindu-mi custode și curator.
     Evenimentul a fost marcat de semnarea Acordului de Cooperare si Înfrățire cu orașul Ialoveni din Republica Moldova. Primarului orașului Ialoveni - Sergiu Armașu și delegației sale s-au alăturat oficialități de înaltă ținută: Ministrul Afacerilor Externe - Luminița Teodora Odobescu, Președintele Institutului de Cooperare Strategică România - Canada - Lizabel Nițoi, Primarul orașului Breaza - Bogdan Cristian Novac.
     Evenimentul a fost sfințit de preoții parohi din Brebu, alături de care s-a aflat ca întotdeauna Preotul protoiereu Grigore Melnic. La eveniment au participat și măicuțele de la Mânăstirea Brebu. Preotul protoiereu cu aceasta ocazie, mi-a oferit din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor, Protoieria Campina o Diploma, drept mulțumire pentru sprijinul acordat parohiilor ortodoxe și Mânăstirii de maici din localitate și pentru realizările în slujba comunității.
    Alaiul celor mai importante colecționare și promotoare ale costumului tradițional românesc din țară au participat la eveniment.
    Bucuria împărtășirii acestui eveniment de anvergură culturală și socială cu comunitatea brebeană s-a demonstrat pe durata întregului demers, evenimentul fiind organizat în trei acte: inaugurare, spectacol etnic la Centrul Cultural și spectacol contemporan la Amfiteatrul din parcul Brebu.
    Artiștii prahoveni și naționali care au performat la acest eveniment au fost: Livia Pisăliță (soprană), Adriana Deaș (Solistă muzică populară), Ansamblul folcloric "Brebenelul" condus de Cristi Colezea, Alina Ciolcă & Doina Lavric Parghel (soliste muzică folclorică veche cântată în cele 4 dialecte ale limbii române). Alexandru Dumitrașcu a încheiat acest eveniment efervescent în mijlocul naturii, la amfiteatru, interpretând la unul dintre cele mai extravagante instrumente tradiționale - marimba. Tuturor acestora le mulțumesc. La întreaga acțiune, a participat întreg personalul primăriei, care fără excepție și-a adus aportul la foarte buna desfășurare a evenimentului, printr-o colaborare perfecta si un efort deosebit. Vă mulțumesc dragi colegi! Mulțumesc de asemenea familiei doamnei Dilimoț si domnului Dan Bucătaru, care au sprijinit galeria colecțiilor cu exponate proprii.
    Mulțumiri tuturor sponsorilor care au participat alături de echipa Primăriei Brebu la excelenta desfășurare a evenimentului.
    Programul de vizitare al Galeriei Colecțiilor Etnografice, este zilnic între orele 10.00 - 16.00.

 PRIMAR, Adrian Ungureanu
   
Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 04:48