ZIUA LITERATURII UNIVERSALE sărbătorită în zi luminată de SFÂNTA MARIA

           Galeria Colecțiilor Etnografice si Biblioteca BREBU cu participarea Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”
 
        Inițierea noului protocol de colaborare între Primăria Brebu - Centrul Cultural și Școala Gimnazială „Matei Basarab”, a debutat cu o primă vizită a elevilor claselor a V-a A si B, îndrumați de dascălii lor, învățător Giorgiana Goagă, profesor Larisa Nicolae, profesor Florin Zărnescu. A participat de asemenea din partea Scolii Gimnaziale „Matei Basarab”, doamna director profesor Mihaela Stoica și doamna director adjunct Feticu Alexandra Maria.
        Primaria Brebu a fost reprezentata de doamna director al Centrului Cultural BREBU, Iraida Florea si doamna bibliotecar Livia Codarcea. În cadrul expoziției de artă etnografică locală dar și națională, copiilor li s-au prezentat costumul tradițional și obiectele tradiționale locale de către doamna Iraida Florea.
       Reîntâlnirea cu doamna bibliotecară Livia Codarcea le-a adus nu numai daruri lingvistice și informații despre scriitorii brebeni, dar dansa le-a facut cadou cate un caiet special cu emblema Brebului in care fiecare copil sa-și așterne visurile despre Brebu. Caietele micutilor vor participa la concursul „Micul brebean”, în urma căruia cele mai bune 3 lucrări vor fi premiate de catre Primaria Brebu.
       Și pentru ca motivația elevilor să fie bine întemeiată, după fiecare vizită la Galeria Colecțiilor Etnografice și Bibliotecă, ei vor pregati lucrari practice cu tematica ”COSTUMUL TRADIȚIONAL ÎN CELE 4 ANOTIMPURI LA BREBU” până la 1 noiembrie 2023. Cele mai bune dintre aceste lucrări vor fi expuse în galerie și vor fi premiate, tot de Primaria Brebu.
      Cu aceasta ocazie vreau sa transmit un călduros „La mulți ani!” tuturor acelora care astăzi își sărbătoresc ziua onomastică!
    
 PRIMAR, Adrian Ungureanu
   
Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2023 05:38
Mai multe din această categorie: « ZIUA COMUNEI BREBU 2023 BREBU ÎN TOP »