BREBU - istorie, tradiții și CULTURĂ

        Sâmbătă 16 decembrie , începând cu orele 16.00, la Centrul Cultural Brebu, a fost lansată cartea "Miezul Inimii", cea mai recentă scriere a Ioanei Nicolaie. Moment simfonic interpus, organizat de Lorena Crintea patronul Librăriei Elstar în cadrul ,,Seratei culturale” în parteneriat cu Primăria Brebu, a dat o notă de eleganță și culoare evenimentului.
        Ioana Nicolaie, dincolo de a fi o scriitoare prolifică, este jurnalistă (colaborează la Tribuna învățământului), profesoară de literatură și scriere creativă, membru fondator și director general al Fundației Melior prin care derulează din 2014 proiecte educativ-umanitare (peste 16 Biblioteci Melior), membră a Uniunii Scriitorilor din România și a PEN România.
        Serata a fost presărată cu interpretări critice literare, poetice, muzicale de către importanți critici literari naționali - Mihai Cochinescu (scriitor), critici și specialiști locali - Prof. Christian Crăciun (critic literar), Maria Nicolai (poetă), Florin Dochia (poet), Aura Dobre (jurnalist).
        Raluca Enver a prezentat lucrări plastice inspirate din cartea Ioanei Nicolaie, în dialog cu interpretările muzicale ale tinerelor talente prahovene: Sidonia Gabriela Ițcuș (flaut), Livia Pisăliță (soprană), Alexandru Dumitrașcu (marimbă), Eva Dumitru (vioară), Alex - Mihai Vlăsceanu (chitară).
       În jurul bradului de Crăciun, scriitoarea Ioana Nicolaie, cu căldura sufeletească cunoscuta, a împărtit autografe.
       Cu această ocazie, la aniversarea zilei de naștere îi urez LA MULTI ANI! brebencei noastre, Lorena Crintea. Îi doresc sănătate, multe realizări și o colaborare la fel de prodigioasă în parteneriat cu Primăria Brebu.
       Îi multumesc Iraidei Florea, directorul Centrului Cultural Brebu pentru implicare, făcând lansarea de carte să-și atingă ținta: ridicarea prestigiului cultural al localitatii Brebu.
 
        PRIMAR, Adrian Ungureanu
 
          
Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 08:10