LANSARE INTERDISCIPLINARĂ DE CARTE @ Centrul Cultural Primăria Brebu

               La început de primăvară ne-am bucurat împreună cu publicul numeros de un festin cultural de înaltă ținută încărcat de culoare, poezie, muzică, parfum și veșminte.
               La Centrul Cultural Brebu, într-o sală arhiplină, în parteneriat cu Librăria ElStar s-a desfășurat cea de a doua lansare interdisciplinară de carte orchestrată împreună cu 13 artiști plastici români, critici literari, poeți, jurnaliști și curatori de artă, moment care a marcat lansarea în premieră absolută prin curtoazia Editurii Sprinten Infomar a primului album de artă fotografică inspirat de costumul tradițional românesc (vol.I, vol.II) al autoarei Iraida Florea intitulat HYPERBOREAN FOLKLORE și prima scriere inovativă a aceleiași autoare, ISTORIA IMAGINII COSTUMULUI ETNIC ROMÂNESC – despre parcursul și metamorfozarea costumului tradițional grație imaginii plastice prin care a fost promovat de artiști de-a lungul timpului.
                Dialogul interdisciplinar prezentat în expoziția grupului de artiști invitați a reprezentat deopotrivă imagini fotografice din cele două albume cât și fragmente din carte. Artiști plastici precum Anca Irina Lefter (A.I.L.) – picturi, genți obiect cultural, parfum cu poveste, Corina Leca (DeCorina Hats) – pălării unicat, parfum cu poveste, creatori vestimentari precum Alexandra Catrangiu – suman contemporan și Rodica Georgescu – costum tradițional spațial, artista Corina Cubici – bijuterie contemporană, grupul de tinere pictorițe Carina Micu, Ania Ivan, Ala Toderiță, Tea Anton și Mara Tudor la care s-a alăturat artista fotograf Irina Chira cu imaginile generate cu ajutorul inteligenței artificiale au completat interpretarea creațiilor muzicale dedicate acestui eveniment de către invitatul nostru special, maestrul acordeonului Fernando Mihalache. Foarte tânăra soprană a fost din nou prezentă cu o interpretare deosebită dedicată tuturor mamelor! Mulțumiri corului de critici literari și de artă, Christian Craciun, Maria Nicolai, Aura Dobre, Raluca Enver, Mariana Dăscălache și Florin Dochia pentru neobosita participare la evenimentele noastre.
               Pentru prodigioasa activitate desfășurată pană acum pe plan cultural am acordat Doamnei Iraida Florea, DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ. Și pentru ca în ziua lansării interdisciplinare a fost și ziua Doamnei IRAIDA FLOREA, îi urez sănătate și cât mai multe realizări culturale alături de noi.
              Multumesc tuturor artiștilor prezenți, mulțumesc familiei Marinescu, reprezentanții Editurii Sprinten Infomar, multumesc Lorenei Crintea, reprezentanta Editurii ElStar, multumesc doamnei Irina Preda reprezentanta firmei IriPan, doamnei Diana Roman reprezentanta firmei Bella Italia și nu în ultimul rând mulțumesc colegilor din primărie și prietenilor, care au fost alături pe toată durata evenimentului cultural.
             Luna martie am declarat-o aici la Brebu „o lună întreagă a femeilor” , motiv pentru care acesta este doar evenimentul de mărțișor, urmând ca Baba Dochia să ne mai bucure sufletele cu alte momente culturale deosebite pe parcursul acestei luni. Expoziția de artă creată în jurul acestui eveniment se deschide publicului după data de 10 martie, până la sfârșitul lunii.
 
 
  PRIMAR, Adrian Ungureanu
 
         
Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 06:11