Un regal de ZIUA COPILULUI cu PRINCIPELE NICOLAE AL ROMÂNIEI

  Sufletul de copil ne însoțește deopotrivă pe cei mici și pe cei mari pe tot parcursul vieții.
Evenimentul cultural interdisciplinar LECȚIA DE ISTORIE organizat de Primăria Brebu - Centrul Cultural în parteneriat cu Asociația Principele Nicolae aduce mai aproape de noi, de copiii noștri un fragment de istorie din cea mai frumoasă perioadă a României.
AS Principele Nicolae al României a prezentat copiilor Școlii Gimnaziale "Matei Basarab"- Brebu câteva istorii despre familia regală a României și mai cu seamă a răspuns curiozităților acestora despre istoria regalității în România.
Lansarea albumului fotografic "Bunicul meu Regele Mihai I" pe care Principele Nicolae al României l-a realizat ca omagiu adus ultimului rege al României petrecând timp prețios împreună, a fost o extensie a lecției de istorie urmată de proiecția filmului documentar "Maria-Inima României".
Ca toate evenimentele culturale interdisciplinare create la Brebu și acesta a beneficiat de prezența divinei soprane Livia Pisăliță, a istoricului Răzvan Radu, producătorului executiv al filmului John Florescu și producătorului asociat Dan Drăghicescu, curatoarei Raluca Enver și artistelor Ania Ivan, Carina Micu și Bianca Pârvu și a fotografei Irina Chira.
Darurile dulci au fost și ele prezente pentru cei mici oferite cu drag!
Un popor care este lipsit de cunoașterea istoriei sale este un popor fără viitor.
Istoria este adevărata povestire şi înfățișare a întâmplărilor neamului omenesc, care ne arată ce am fost, de unde am venit, ce suntem și ce avem să fim.
 
PRIMAR, dr.ing. UNGUREANU Gheorghe-Adrian
 
          
Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2024 07:33